Een rijsttafel is een feestelijke dis met veel verschillende Indische gerechten

Met een rijsttafel bedoelen we een verzameling Indische gerechten die oorspronkelijk samen met rijst worden gegeten.

Die gerechten bestaan dan uit een aantal hoofdgerechten (zoals vlees- en groentegerechten) en een aantal bijgerechten (zoals kroepoek en een beetje zure groenten).
De rijst is in dit voorbeeld het basisgerecht (het gerecht dat altijd samen met de andere gerechten wordt gegeten). Het basisgerecht kan ook iets anders dan rijst zijn. Bijvoorbeeld bami.
Voor het gemak blijven we het dan toch een rijsttafel noemen en geen bamitafel.

Welke gerechten in een rijsttafel worden gecombineerd wordt in een rijsttafelmenu (kort gezegd menu) vastgelegd. De betreffende combinatie wordt dan afgestemd op een bepaalde smaakcombinatie of smaakbeleving.

Zo hebben wij een aantal menu's gemaakt, waarin per menu de gerechten naar onze smaak goed op elkaar zijn afgestemd. Een keuze tussen deze menu's kan dan vaak op basis van een voorkeur voor de vermelde hoofdgerechten worden gemaakt.

Als u liever uw eigen menu wilt samenstellen, dan kan dat natuurlijk ook. Hierbij kennen we een menu van een kleine rijsttafel en een menu van een grote rijsttafel.

Naast het basisgerecht heeft de kleine 4 hoofdgerechten (waarvan één groentegerecht) en 3 bijgerechten en kost standaard € 13,00 p.p.
De grote heeft naast het basisgerecht 6 hoofdgerechten (waarvan twee groentegerechten) en 5 bijgerechten en kost standaard € 16,00 p.p.
Bij afname voor 20 of meer personen krijgt u een korting van € 1,00 op de menuprijs. Dit geldt ook voor de menu's die wij hebben gemaakt.

Indien echter in de samenstelling van een rijsttafel speciale gerechten worden opgenomen, zal dit per speciaal gerecht een opslag bij de menu prijs geven. Deze gerechten ziet u met de hoogte van de menuopslag staan in de overzichten hoofdgerechten en bijgerechten.

Een speciaal gerecht is een gerecht met een of meer dure ingrediënten en/of met een bijzonder arbeidsintensieve bereiding.

De menu´s hebben in de standaard samenstelling geen lekkers als voor- en nagerecht. Indien dit toch gewenst is, dan kan dat bij de bestelling/offertevraag alsnog worden aangegeven.

Bestellen of een offerte vragen kan via een e-mail naar info@culinanan.nl of via contact.

Tafel
Mjam!
Menu