Een rijsttafel is een feestelijke dis met veel verschillende Indische gerechten

Met een rijsttafel bedoelen we een verzameling Indische gerechten die oorspronkelijk samen met rijst worden gegeten.

Die gerechten bestaan dan uit een aantal hoofdgerechten (zoals vlees- en groentegerechten) en een aantal bijgerechten (zoals kroepoek en een beetje zure groenten).
De rijst is in dit voorbeeld het basisgerecht (het gerecht dat altijd samen met de andere gerechten wordt gegeten). Het basisgerecht kan ook iets anders dan rijst zijn. Bijvoorbeeld bami.
Voor het gemak blijven we het dan toch een rijsttafel noemen en geen bamitafel.

Welke gerechten in een rijsttafel worden gecombineerd wordt in een rijsttafelmenu (kort gezegd menu) vastgelegd. De betreffende combinatie wordt dan afgestemd op een bepaalde smaakcombinatie of smaakbeleving.

Zo hebben wij een aantal menu's gemaakt, waarin per menu de gerechten naar onze smaak goed op elkaar zijn afgestemd. Een keuze tussen deze menu's kan dan vaak op basis van een voorkeur voor de vermelde hoofdgerechten worden gemaakt.

Als u liever uw eigen menu wilt samenstellen, dan kan dat natuurlijk ook. Hiervoor hebben we het formulier Rijsttafel samenstellen en offerte vragen gemaakt.

De menu´s hebben in de standaard samenstelling geen lekkers als voor- en nagerecht. Indien dit toch gewenst is, dan kan dat bij de bestelling/offertevraag alsnog worden aangegeven.

Tafel
Mjam!
Vlis?
Soort
Menu